Kako poteka nakup v spletni trgovini Rubikova kocka?

I. Izbira izdelka: Na spletni strani www.rubikova-kocka.com kupec izbere izdelek in klikne na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem kupca obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želi nadaljevati nakupovanje, klikne desno zgoraj na ”Trgovina” in se vrne nazaj v spletno trgovino. Če želi zaključiti nakup, klikne desno povezavo ”Prikaži košarico” in sistem ga pripelje v nakupovalno košarico.
II. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani  www.rubikova-kocka.com se v zgornjem desnem kotu nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se, po kliku na ikono, kupcu prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Če želi kupec odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na križec ”odstrani”, ki se nahaja levo od fotografije izdelka. Če želi dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ”Trgovina”. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj v spletno trgovino.
III. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila mora kupec klikniti ”Nadaljujte na blagajno” in izpolniti potrebna polja.
  • 1. Podatki plačnika: Posredovati mora zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, elektronski naslov, telefonsko številko, naslov, kraj, poštno številko in državo), ki jih ponudnik potrebuje za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
  • 2. Vaše naročilo: Prikazani so izdelki, ki jih je kupec med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine,  vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
  • 3. Način plačila:  kupec ima možnost plačati po predračunu oz. ponudbi; plačilo na TRR
  • Uporabnik se mora pred potrditvijo nakupa strinjati s splošnimi pogoji poslovanja
IV. Zaključek naročila: Kupec lahko pregleda podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Kupec potrdi naročilo s klikom na gumb ‘Oddaj naročilo”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst  ”Hvala! Vaše naročilo je bilo sprejeto. Vse potrebne informacije o plačilu in dostavi najdete spodaj, prav tako pa smo jih poslali na Vaš elektronski naslov.” Pod izpisanim tekstom so uporabniku na voljo tudi številka naročila, datum naročila, končni znesek, izbran način plačila in podatki za plačilo.
Postopek obveščanja o nakupu
  • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
  • Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
  • Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da pri ”Podatki plačnika” vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila. 

Kakšen je način dostave?

Izdelke dostavimo preko Pošte Slovenija. Če je izdelek na zalogi, je čas dobave 3 dni od prejetega plačila.


Na kakšen način lahko plačam?

V naši spletni trgovini Rubikova kocka lahko plačate po predračunu, ki vam ga bomo poslali po opravljenem nakupu. Predračun oziroma podatke, ki so potrebni za plačilo boste prejeli po vaši elektronski pošti, ki jo boste navedli med postopkom samega nakupa, prav tako pa vam bodo podatki za plačilo na voljo po opravljenem nakupu na naši spletni strani. V kolikor boste imeli med postopkom plačila kakršnekoli težave, se lahko vedno obrnete na nas.


Koliko stane poštnina?

Poštnina je brezplačna.


Iščem soroden izdelek, ki ga ne najdem v spletni trgovini Rubikova kocka. Kaj storiti?

Če iščete kakšen soroden izdelek in ga nikjer ne najdete, nas lahko kontaktirate na e-naslov info@rubikova-kocka.com in potrudili se bomo, da ta izdelek poiščemo in Vas seznanimo s ceno ter dobavnim rokom.