Rubikova kocka cena – lahko vas preseneti

Rubikova kocka cena – lahko vas preseneti

Objavljeno v Rubikova kocka | 0

Rubikova kocka je svetovno znana igrača oziroma uganka, ki obstaja že kar nekaj desetletij, nastala pa je izpod rok Erna Rubika. Kocka je v prodaji vse od leta 1977, ko so jih tudi začeli izdelovati. Danes obstaja že veliko različic kocke, Rubikova kocka cena pa je z leti upadala, kar je seveda povsem razumljivo, glede na to, da se je v teh nekaj desetletjih proizvodnja tovrstnih izdelkov zelo spremenila, posodobila in seveda pocenila.

Klasična Rubikova kocka cena
Vsi poznamo klasično Rubikovo kocko, ki ima na vsaki ploskvi devet kvadratkov različnih barv. Zagotovo ste se tudi sami kdaj v otroških letih trudili, da bi vam jo vendarle uspelo sestaviti pa kar ni in ni šlo. Ja. Vsi jo poznamo, vsi smo jo skušali spraviti v ‘prvotno stanje’ in le redkim je uspelo. Točno takšna kocka, kot ste jo poznali kot otrok in katero bi z veseljem podarili tudi svojim najmlajšim, obstaja še danes. Klasična Rubikova kocka cena le te je odvisna od izdelovalca, distributerja in pa države, v kateri opravite nakup. Namreč zagotovo je najbolj smotrno nakup opraviti v domači spletni trgovini, kjer ni nikakršnih skritih stroškov (npr. carina,…).

Rubikova kocka cena novih modelov za vaše malčke
Z leti obstoja je tudi Rubikova kocka (in posledično seveda tudi Rubikova kocka cena) dobila mnogo različic. Najbolj znana Rubikova kocka je seveda 3x3x3, vendar pa so zadnje čase, ko Rubikova kocka zopet postaja vse bolj iskana igrača, ki (znanstveno dokazano) spodbuja otrokovo razmišljanje, koncentracijo in spomin, pojavlja ogromno tako enostavnejših kot tudi bolj zapletenih različic Rubikove kocke. Seveda posledično niha tudi Rubikova kocka cena. Enostavnejši model je zagotovo kocka 2x2x2, med bolj zapletene pa spadajo modeli 4x4x4, 5x5x5 in 6x6x6.

Rubikova kocka cena poslovnih daril
Kot je že vrsto let v navadi, si poslovni partnerji in podjetja v prazničnih časih podarjajo poslovna darila. V zadnjih letih so v porastu tako uporabna poslovna darila kot tudi zabavna. Uporabnost in zabavo vsekakor združuje ravno Rubikova kocka. Odlično darilo za napenjanje možganov kratkočasenje ali pa zgolj za okras. Če se odločite za nakup večih, potem je Rubikova kocka cena zagotovo bolj ugodna kot pri nakupu posameznih. Možno je kupiti tudi min Rubikovo kocko, ki služi kot obesek za ključe in je res prikupno za poslovna darila.

Rubikova kocka cena ostalih izpeljank
Danes na svetovnem tržišču obstaja že ogromno izpeljank Rubikove kocke. Na voljo je na primer Rubikova kocka, ki ima namesto barvnih kvadratkov na vsaki ploskvi sličico, tako da dejansko sestavljate slike. Kupite lahko tudi razne izpeljanke, ki naj bi temeljile na Rubikovi kocki, vendar dejansko niti niso več kocka, ampak na primer krogla, kvader, … Rubikova kocka cena tovrstnih izpeljank pa je podobna ceni klasične kocke. Zanimive so tudi kocke, ki so narejene za profesionalce, ki tekmujejo v hitrostnem zlaganju Rubikove kocke. Takšne kocke so prilagojene tako, da so bolj prožne in imajo mehke robove, da se ne zatikajo pri izredno hitremu obračanju. Speedcubing Rubikova kocka cena je odvisna od več dejavnikov, vendar pa ne odstopa veliko od cene klasične kocke.

Leave a Reply